Как да премахнете слуз от косата: как да извадите, разтворите, как да премахнете слуз от дете

Slime се превежда от английски като "слуз". Това е популярна играчка, която се продава през 1976 година. Слузът съдържа желеобразен материал, който има свойствата на така наречената не-нютонова течност. Първоначално слузът включва гуарова гума като основен компонент и се отличава със зеления си цвят. Играчката се счита за безопасна. Нежелателен е контакт с лигавиците и косата. Слузът е доста проблематично да се премахне, ако се придържа към къдриците. В този случай обаче не е необходимо да изрязвате нишките. Можете да премахнете слузта от косата си с помощта на различни средства.

Как да премахнете слузта от косата

Основните компоненти на тинята включват:

 • полизахарид;
 • боракс;
 • лепило;
 • борна киселина.

Играчката наподобява слуз, която лесно се събира в първоначалната си форма. Слузът се придържа към различни предмети, включително къдрици. Премахването на слуз от скалпа не е трудна задача.

Препоръчително четене:  Как да изтриете брилянтно зелено от линолеум

Сапун

Известно е, че шампоанът помага за премахването на слузта от нишките. Сапунен разтвор ви позволява да премахнете слузта от косата на детето. Трябва да отидете до мивката, навлажнете старателно къдриците в топла вода и след това изпейте и изплакнете. Процедурата може да се повтори няколко пъти.

Топлата вода и сапун ще ви помогнат да премахнете слузта

Масло

Можете да измиете слузта от косата си с помощта на естествени и козметични масла. Течността се нанася върху нишките и слузът се изтегля с помощта на гребен с фини зъби. След процедурата трябва добре да изплакнете къдриците с шампоан.

Маслото помага да се отдели слузът от къдриците

Крем

Можете да премахнете слузта от нишките с помощта на различни средства. Препоръчително е да премахнете слузта от косата с помощта на мазен крем. Процедурата се прави най-добре в банята. С помощта на памучен тампон козметиката се нанася върху къдриците и се изплаква с вода.

Кремът съдържа компоненти, които улесняват отстраняването на слузта от къдриците

По вода

Можете да почистите слузта от косата си с топла течност. За тази цел трябва да задържите нишките в топла вода за няколко минути и след това да премахнете лепкава играчка с помощта на гребен.

Добър ефект може да се очаква от използването на някои козметични средства. Те включват мицеларна вода. Памучен тампон е импрегниран с течност и внимателно разтривайте проблемната област на нишките. Малки фрагменти се разресват с гребен.

Под въздействието на мицеларна вода лепкавото вещество постепенно се отделя

Лакочистител

Използването на продукт, съдържащ ацетон, помага за премахване на слузта от косата. Трябва да накиснете памучен тампон с течност и да обработите нишките.

Обикновено процедурата за отстраняване на слуз с ацетон отнема около 30 минути.
Внимание! Ацетонът е продукт, който трябва да се използва изключително внимателно. Не се препоръчва използването на лакочистител за премахване на слуз от косата на малко дете, в противен случай могат да се развият нежелани реакции.

Оцет

Essence може да се използва за отделяне на слуз от косата. Нишките се накисват в оцет и се оставят за 15-20 минути.Преди да измиете шампоана, срешете къдриците си.

Когато отстранявате слузта, трябва да се уверите, че оцетът не попада в очите и лигавиците.

С алкохол

Инструментът може да отлепи слузта от косата при възрастни. На нишките се нанася водка или спирт за триене. Къдриците трябва да се сресват и измиват с шампоан.

Продължителността на излагане на алкохол за отстраняване на лепкава играчка е половин час

Парфюм

Различни импровизирани средства помагат да се отдели слузът от косата. При липса на алкохол можете да използвате парфюм или одеколон. Съставът се импрегнира с памучен тампон и се нанася върху нишките

След като премахнете играчката с вискозна консистенция с парфюм, трябва да изплакнете косата си с шампоан

Газирани напитки

Натриевият бикарбонат се използва не само за хранителни цели. Това е универсално лекарство, което може да се използва и за почистване на слуз от косата. За да премахнете слузта, трябва да приготвите каша, съдържаща 2 чаени лъжички сода за хляб и малко количество вода. Пастата трябва да е със средна консистенция.

Препоръчително четене:  Сода за хляб: полезни свойства, приложение, как да приемате

Съставът се нанася върху нишки, които не е необходимо първо да се навлажняват. Продължителността на действието на продукта е 10 минути, след което е необходимо да се разресват остатъците от лепкава маса с гребен.

Препоръчително е да използвате сода за къси къдрици.

Нишесте и сол

Има много безопасни продукти, които могат да се използват за премахване на слуз от косата. Например, счита се за добър начин за премахване на лизун с разтвор на нишесте и сол. Продължителността на излагане на състава е 10 минути. Компонентите се вземат в равни пропорции и се добавя малко количество вода.

За да премахнете лепкава маса, препоръчително е да нанесете паста от нишесте и сол върху нишките и внимателно да разпределите

Със сешоар

Ефективността на метода се дължи на излагане на горещ въздух. Лепливата маса се загрява и изсъхва почти напълно. След това може да се раздробява на ръка и да се разресва с четка.

Внимание! Нежелателно е сешоарът да се приближава до главата. За да не навредите на косата си, трябва да настроите температурата на средна.
Използването на сешоар е нежен начин за премахване на слузта от къдриците

Студен метод

Ако слузът залепне по косата ви, можете да използвате метода на замразяване. Кубчетата лед трябва да се нанасят върху нишките за 10 минути. През това време лепкавата маса ще замръзне. След това се отстранява с гребен.

За метода на замразяване са подходящи не само кубчета лед, но и плодове или плодове от фризера

Ако се удари по веждите

Често има нужда да се измие слузът не само от косата. Лепливата играчка може да попадне върху веждите ви. В този случай използвайте същите методи за отстраняване на слузта от нишките.

Внимание! Затворете очи, когато отстранявате вискозен материал. В противен случай използваните продукти могат да увредят лигавиците.

Простите методи включват почистване на веждите от лепкава играчка с помощта на продукти, съдържащи алкохол. Памучен тампон се навлажнява в алкохол или водка и след това се нанася върху космите. Остатъците от тинята се разресват с гребен или четка за зъби и мястото се изплаква с вода.

Как да премахнете слузта от косата на детето

Някои от използваните методи могат да навредят на тялото на детето. Следните средства ви позволяват безопасно да премахнете слузта от косата на детето:

 • растително или бебешко козметично масло;
 • сапунен разтвор;
 • сметана;
 • топла вода;
 • смес от нишесте и сол;
 • сода паста.

Можете също така да използвате сешоар и кубчета лед, за да премахнете лепкавата маса от къдриците си.

Как да изчесате слуз от косата на детето

Използването на всеки продукт предполага завършване на процедурата чрез измиване на косата. Запазването на целостта на къдриците позволява спретнато разресване. Необходимо е да използвате четката след отстраняване на лепкава маса, за да премахнете остатъците от нея. С дълги нишки те се пенират от краищата, като постепенно се придвижват към корените.

Препоръчително е първо да разплетете дълги нишки с ръце.

Как да премахнете изсъхналата слуз от косата

Не винаги е необходимо да се отстранява лепкава маса. Премахването на изсушена играчка не е трудно. Първо трябва да се раздроби слузът с вашите ръце, а след това да се разресва останалото. Малките блясъци, които често са част от слузта, могат да бъдат премахнати с гребен с чести зъби.

Предпазни мерки

При отстраняване на вискозен материал трябва да се имат предвид определени правила. Вземат се предпазни мерки, за да се избегнат неприятни последици. Важно е да използвате защитно оборудване като гумени ръкавици. Необходимо е да се избягва контакт на използваните вещества с лигавиците и органите на зрението.

За да предотвратите залепването на вискозен материал, трябва:

 • съхранявайте играчката в затворен съд (в хладилника);
 • обяснете на децата правилата за боравене със слуз;
 • сплетете косата си, когато играете.
Внимание! Не оставяйте слуз върху килим или диван. Нежелателно е да се хвърля вискозна маса и да се носи в леглото.

Как да не го направя

Когато отстранявате лепкава маса от нишките, трябва да бъдете внимателни и внимателни. Не всички продукти са подходящи за процедурата. Някои методи могат значително да влошат състоянието на косата, да влошат алергичните реакции. Следните продукти не трябва да се използват за премахване на лепкава играчка:

 • бензин;
 • чист ацетон;
 • разтворител.

Тези състави са особено опасни, когато се използват за премахване на лизуна от къдрици при деца. След процедурата, по всякакъв начин трябва да изплакнете добре нишките.

Заключение

Можете да премахнете слузта от косата си с помощта на различни средства. Играчката ви позволява да облекчите стреса, да развиете фината моторика. Деликатността и точността обаче са от съществено значение. Трябва да се внимава по време и след игра, за да се предотврати залепването на лепкава маса по нишките.

Връзка към основната публикация

Здраве

красотата

Храна