Как да почистите фурната с лимонена киселина от мазнини у дома: как да измиете със сода за хляб и оцет

По време на работата на фурната стените й са покрити със слой от мазнини и въглеродни отлагания. Ако мръсотията не се почисти своевременно, процесът на измиване става доста проблематичен. Ще отнеме много време и усилия, за да се върне повърхността в предишната й чистота. Скарата и вратата могат да се мият с различни домакински почистващи продукти. Въпреки това домакините често препоръчват почистване на фурната с лимонена киселина. Бюджетният инструмент се отличава с ниската си цена, наличност и висока ефективност.

Как да почистите фурната с лимонена киселина

Така че процесът на почистване да не е трудоемък, трябва да се погрижите за кухненските повърхности своевременно. При упорити замърсявания можете да използвате прости методи като почистване на фурната с лимонена киселина. Продуктът помага да се премахне замърсяването в различна степен. Домакините твърдят, че е възможно петната да се почистят с продукт за кратко време.

C6H8O7 на прах се използва в кулинарията и ежедневието. Хранителната добавка е бял кристал, който лесно се разтваря във вода или етилов алкохол. Посоченото вещество няма характерна миризма. Според степента на въздействие той принадлежи към органичните киселини на естествените антиоксиданти. Известно е, че хранителната добавка е естествен консервант.

Важно! Веществото съдържа зеленчуци, плодове и игли. Значителното му количество присъства в плодовете и плодовете.

Те се научиха да синтезират прах през 1784г. Прилагането му се извършва в следните области:

  • готвене;
  • козметология;
  • хранително-вкусовата промишленост.

Веществото се използва активно в домакинството. Нарича се универсална битова химия. Прахът може да се използва за почистване на повърхности от следните материали:

  • неръждаема стомана;
  • емайл.

Популярността на инструмента се дължи на неговата ефективност. Кристалите могат да се използват за почистване на различни видове петна и премахване на неприятните миризми. Следните предимства на C6H8O7 се наричат:

  • екологичност;
  • икономична консумация при почистване;
  • премахване на стари петна;
  • няма нужда да използвате ръкавици.
Препоръчително четене:  Как да изтриете брилянтно зелено от линолеум

Как да почистите фурната с лимонена киселина

Има различни начини да се отървете от мазнините. Киселите агенти обаче най-добре разтварят мръсотията. Домакинските химикали могат значително да увредят повърхностите на фурната. Значителен недостатък на такива продукти е наличието на следи след измиване.

Почистването на фурната с лимонена киселина е най-добрият метод. Обикновено методите трябва да бъдат допълнени с термично излагане. Парата може да омекоти и да разгради мазнините. По време на образуването му не се отделят токсични вещества. Освен това има предимството да елиминира неприятните миризми.

Почистването на фурната у дома с лимонена киселина не е трудно. Добавете 500 ml вода към 40 g прах. Кристалите трябва да бъдат добре разтворени. За да подобрите ефективността, можете също да обработите повърхностите с лимонов клин.

Фурната трябва да се нагрее до температура от 200 ° C. Топлоустойчивите съдове с разтвор се поставят върху лист за печене и се оставят за половин час.След като изтече определеното време, изключете фурната и изчакайте температурата да спадне. Вратата се отваря и съдовете с течност се отстраняват. Използвайте гъба, потопена в разтвор, за да почистите стените.

Ако петната са пресни, съединението C6H8O7 може да се излее в спрей бутилка и да се разнесе върху замърсените зони.

Как да почистите фурната с лимонена киселина и сода за хляб

Смята се, че цитрусовият сок е по-подходящ за прясна мръсотия. Измиването на фурната с лимонена киселина се препоръчва при стари мазни петна. Добър резултат може да се очаква от използването на паста, която съдържа не само C6H8O7, но и натриев бикарбонат.

Препоръчително четене:  Сода за хляб: полезни свойства, приложение, как да приемате

За да почистите фурната със сода за хляб и лимонена киселина, трябва също да добавите малко количество вода. Получената паста се нанася върху повърхността с парцал. Съдовете с останалия продукт се поставят във фурната и се загряват до 50 ° С. Продължителността на излагане на състава е половин час. След това стените трябва да се избършат с кърпа, напоена с вода.

Нежелателно е върху стъклени повърхности да се нанася паста на основата на C6H8O7 и натриев бикарбонат

Почистване на фурната с лимонена киселина и оцет

Често се налага почистване на силно замърсени повърхности. Можете да почистите фурната с лимонена киселина, оцет и сода за хляб. Този метод е с висока ефективност.

Преди да измиете фурната с натриев бикарбонат, оцетна есенция и лимонена киселина, загрейте я за 15 минути. Важно е да се придържате към оптималната температура, която е 100 ° C.

За да почистите фурната от мазнини с лимонена киселина, трябва да подготвите състав, който също съдържа сода (1 супена лъжица) и хранителен оцет (100 ml). Топлите повърхности се избърсват с гъба, напоена с получения разтвор.

Внимание! Нежелателно е да докосвате нагревателните елементи. В противен случай може да се изгорите.

След четвърт час избършете стените на фурната с влажна кърпа. Водата трябва да се сменя няколко пъти.

След почистване на повърхностите с разтвор на C6H8O7, сода за хляб и оцетна есенция, фурната трябва да се отвори за вентилация.

Заключение

Можете да почистите фурната доста ефективно с лимонена киселина. При необходимост се препоръчва добавяне на компоненти, които усилват ефекта на праха. Те включват оцетна есенция и сода. В случай на упорити замърсявания, почистете фурната с лимонена киселина и пара. Този метод насърчава разграждането на мазнините. Веществото се сравнява благоприятно с битовите химикали поради своята естественост, концентрация и безопасност. След измиване разтворите не оставят ивици и специфични миризми.

Връзка към основната публикация

Здраве

красотата

Храна